fbpx Skip to main content

De energietransitie en de stormachtige opkomst van elektrische mobiliteit bieden vastgoedbedrijven een reële kans om de aantrekkingskracht en waarde van hun vastgoedbezittingen te verhogen. Door uw parkings uit te rusten met oplaadpalen voor elektrische voertuigen, profiteert u van een doorslaggevend concurrentievoordeel en talrijke positieve effecten, zowel economisch als ecologisch. 

1. Een dienst met toegevoegde waarde op uw parkeerruimtes

De vraag naar elektrische voertuigen blijft toenemen, met een door de Europese Commissie vastgesteld doel om tegen 2030 30 miljoen voertuigen op de wegen te hebben. Het aanbieden van laadinfrastructuur (IRVE) voor deze voertuigen vormt vandaag al een belangrijk concurrentievoordeel voor de eigenaar of uitbater van een terrein. Het uitrusten van uw parkeerruimtes met betrouwbare en performante state-of-the-art oplaadpalen levert een echte toegevoegde waarde voor uw huurders of bezoekers. De installatie van deze kwaliteitsapparatuur, met toonaangevende technologieën en een verzorgd design, draagt bij tot een grotere aantrekkingskracht en standing van uw vastgoedsites. 

Borne de recharge Carrefour Sassenage par Driveco

2. Een hefboom om verkeer te genereren en zichtbaarheid te vergroten

Op deze locaties zien we vooral ‘gelegenheidsopladers’, waarbij het laden fungeert als een lokkertje om bestuurders van elektrische voertuigen aan te trekken.   

Naast een extra dienst voor uw klanten en/of huurders, genereert de installatie van oplaadpalen voor elektrische voertuigen ook verkeer. Ze trekken nieuwe bezoekers naar uw site dankzij de verhoogde zichtbaarheid in navigatie-apps (zoals Waze en Google Maps) of platforms die oplaadpunten oplijsten (zoals Chargemap of Electromaps). Gezien het aanbod nog beperkt is in vergelijking met de projecties voor uitrol op korte en middellange termijn, zullen deze oplaadpalen bestuurders die op zoek zijn naar een geregistreerd oplaadpunt zeker bekoren. Extra verkeer van elektrische voertuigen betekent potentiële economische voordelen voor bedrijven en diensten op uw site. Tegelijkertijd zal deze populaire nieuwe functie de zichtbaarheid en het vooruitstrevende imago van uw vastgoedpatrimonium versterken.   

Borne de recharge rapide Carrefour Market Montpellier par Driveco

3. Een troef voor het behalen van milieucertificaten 

In een context van ecologische transitie vormen oplaadpalen voor elektrische voertuigen bovendien een troef voor het behalen van vastgoedcertificaten die uw milieu-inspanningen erkennen, zoals BREEAM of LEED. Het verkrijgen daarvan draagt bij tot een hogere financiële waardering van uw vastgoedbezittingen. 

In dit tijdperk van energietransitie is inzetten op oplaadpalen voor elektrische voertuigen dus een winstgevende investering op alle niveaus. Of het nu gaat om het verbeteren van de ervaring voor uw gebruikers, het aantrekken van nieuwe bezoekers of het versterken van uw bedrijfsimago, deze apparatuur is een geweldige hefboom voor de opwaardering van uw vastgoedpatrimonium. Naast de directe economische voordelen, positioneert u uw activa duurzaam in een verdienstelijke en vooruitstrevende milieubenadering. Een toekomstgerichte strategie in een wereld waarin de elektrische mobiliteit een stormachtige opgang beleeft.